Tradeaid Oy lyhyesti

Trade Aid Oy Ltd on tällä hetkellä pääasiassa kevytilmailun edistämiseen keskittynyt yritys joka on rakentanut yhteistyökumppaniensa kanssa kokonaistuote- ja palvelupaketin, joiden avulla on helppoa ja selkeätä tulla kevytilmailuun mukaan ja harrastaa.

Aktiivisuus keskittyy  lajin promotointiin, konsultointiin, valikoitujen lajituotteiden myyntiin, ja yhteistyö kumppaneidensa kanssa tutustumis- koulutus- ja kehittymistoimintaan sekä lentokelpoisuus, huolto ja korjaustoimintaan.

Yrityksen kevytilmailu osa-alue aloitettiin yritysmuotoisena 90-luvun alussa, mutta taustavoimien kevytilmailutuntemus juontaa jo 80-luvulta eli monimuotoista lajikokemusta on yli 30 vuotta.

Trade Aid on jo alusta asti panostanut kevytilmailu harrasteen synnyttämiseen Suomeen tukemalla ja rakentamalla erillistä vahvaa yhdistystoimintaa rinnalle. Tämä on mahdollistanut pienessä Suomen markkina-alueessa voimakkaat synergiahyödyt niin näkyvyyden, kiinnostavuuden kuin lajin voimakkaan kasvunkin synnyttämiseksi. Harrastajat tarvitsevat laadukkaan harrastajafoorumin.

Yhdistykset joita Trade Aid on ollut synnyttämässä ja tukemassa ovat kasvaneet suomen merkittävimmiksi harrastuskeskittymiksi.

Yhdistyminen kokonaisvaltaisuuden saavuttamiseksi on käytännössä osoittautunut koko Suomen lajikehitykselle kiistattoman hyödylliseksi ja näin harrastaja on voinut saada lähes kaiken tarvitsemansa samasta paikasta kuten;

 • laaja harrastus- ja klubi foorumi
 • erinomaiset puiteet
 • helpon tutustumisen lajiin
 • koulutuksen ja jatkokoulutuksen
 • tapahtumia sekä omia että osallistumisia muiden vastaaviin
 • tuotteet (koneet, varaosat ja varusteet) joista on tullut selkeitä markkinajohtajia ja yleisimmin käytettyjä sekä koulutuksessa että itse harrastustoiminnassa
 • laajan käyttäjänkunnan niin 20000t lentäneiden kuin aloittajienkin piirissä
 • lentokelpoisuuspalvelut ja teknisen tuen
 • sosiaalisuuden ja tiedonvaihdon harrastukseensa
 • jne

Moderneista kevytilmailukoneista Trade Aidin edustamien koneiden markkinaosuus on noin 50%. Saksalainen Ikarus on täysin ylivoimainen niin monimuotoisen käytettävyytensä kuin sopivuudessaan niin koulutukseen, ympärivuotuiseen luontolentämiseen lumelta jäältä ja vedestä, kuin suosituimmaksi konkaripilottien käsissä.

Samoin kokometallisena alatasona Tsekkiläinen Eurostar  on Suomessa hyvänä kakkosena ei niinkään monimuotoisen käytön suhteen kuin kentiltä kentille toiminnassa niin koulutuksessa kuin harrastekoneena.

Tsekkiläinen Cora Allegro aikanaan on ollut pidetty käyttäjillään vaikka koneita ei olekaan kovin paljon.  Muutamille nopean lentämisen asiakkaille on tullut tutuksi niin ikään Tsekkiläiset Skylark ja Roko NG4 koneet, sekä harvemmille nostalginen vahva peräkkäin istuttava Savage, moderni mutta nostalginen perinnekone, joka nyt uusien tänä vuonna voimaan tulevien määräysten myötä tulee lajissaan nostamaan mielenkiintoaan.

Trade Aid in perustaja on myös palkittu Suomen Ilmailuliiton toimesta merkittävästä työstä Suomen harrasteilmailun hyväksi.

Kevytilmailun markkinoiden synnyttäminen ja vahvistaminen Suomeen on ollut antoisaa ja lukuisten tyytyväisten asiakkaiden kommentit niin kehuissa kuin kehityskommenteissakin.

Laji on jonkin verran kärsinyt yleisestä taantumasta sekä myös Tanskan ALV lainsäädännön muutoksesta, joka aiemmin mahdollisti ostqajalle koneen hankkimisen ja noutamisen Tanskan toimipisteestämme ilman arvonlisäveroa. Nyt tämä etuus on poistunut ja kevytilmailijat joutuvat ostamaan tuotteet samoilla veroilla kuin muutkin tuotteet.  Tanskan toimipisteemme lakkautettiin veromuutoksen myötä.

Tänä vuonna on tarkoitus panostaa:

 • tuotevalikoimamme laajentamiseen niin konepuolella eri mallien osalta että myös tarjontaan tyyppihyväksyttyjen EASA koneiden osalta. Lähinnä tuoda esille Evektorin Harmony LSA sekä SportStar RTC ja Sveissiläinen LightWing AC4, jotka sopivat hyvän laadun ja edullisuutensa vuoksi lentokouluille lupakirjakoulutukseen
 • Varaosapalvelun tehostamiseen yhdessä tehtaiden kanssa.

Tervetuloa tutustumaan.  Ota yhteyttä, niin kerromme lisää.